Nelly valde Sri Lanka

NELLY.COM


Nelly grundades 2004  i Borås i Sverige.

Företaget startade som en liten IT e-handelslösning som sålde underkläder för kvinnor och därifrån växte det till att idag vara ett väldigt stort företag här i Sverige. Ett utav de största e-handelsbolagen inom mode i Norden."Jag heter Henrik Palmquist och arbetar för Nelly som CTO. Jag började arbeta på företaget 2015 och jag har arbetat med e-handelslösningarna här sedan dess.

 

I första hand är det att arbeta med IT avdelningen och webbutvecklingen både back-end och front-end utvecklare men även user interaction och user design.

 

En av utmaningarna vi stötte på när jag började arbeta på företaget var att vi inte hade alla de resurser som vi behövde för att ta hand om alla olika affärsbehov som kontinuerligt uppstod så det fanns behov som vi identifierade hos de olika avdelningar som vi behövde ge en lägre prioritet än vad vi egentligen ville.

 

Så backloggen växte och ett sätt att bemöta det var att titta på andra externa lösningar. Vår kunskap om Sri Lanka som IT-leverantör var inte riktigt så djup. Efter att ha varit där ett par gånger och efter att ha lärt oss mer insåg vi att det inte bara är att se det som en liten kopia av Indien. Jag tror att det finns ganska många fördelar med Sri Lanka jämfört med Indien och vi har upplevt det nu när vi arbetat med Calcey i över ett år att vi har samma personer i teamet, så det verkar som att personalomsättningen på Sri Lanka är mycket lägre.

 

När vi började utvärdera olika lösningar för att hantera det så behövde vi hitta en partner där vi kunde ha möjligheten att skala upp och ner på antalet resurser som vi behövde. Vi ville även hitta en partner där det fanns ett brett område av färdigheter så att vi kunde använda oss av backendutvecklare en dag och apputvecklare nästa dag på både iOS och Android som vi använder idag.

 

Självklart är även kostnadsnivån viktig, och förtroendet mellan oss och företaget så vi behövde hitta ett sätt att arbeta som vi skulle vara bekväma med. Jag tror att en av de viktigaste aspekterna som Calcey visade upp var ett företag som vi kunde se var ganska likt oss när det kommer till mentalitet och hur vi arbetar. Det var ett ganska ungt företag med trevliga kontor och jag tror att personerna som arbetar där hade kunnat arbeta för Nelly om de hade befunnit sig i Borås istället. Mentaliteten var ganska lik. De uppvisade även ett framåtblickande sätt att tänka på där de var intresserade av nya saker och nya idéer. De gav oss ett erbjudande som vi tyckte var attraktivt

Henrik Palmquist


CTO NELLY.COM


Henrik Palmquist

Likt

Jag tror att en av de viktigaste aspekterna som Calcey visade upp var ett företag som vi kunde se var ganska likt oss när det kommer till mentalitet och hur vi arbetar.

Framåtblickande

De uppvisade även ett framåtblickande sätt att tänka på där de var intresserade av nya saker och nya idéer. De gav oss ett erbjudande som vi tyckte var attraktivt.

Jag tror att anledningen till att arbeta med Calcey är att de är duktiga på att lyssna på de behov vi har. Det är enkelt att diskutera de olika IT-behoven som vi har och de förstår sättet vi tänker på även om det kan ha varit en utmaning med tanke på de kulturella skillnader som faktiskt finns men de har varit ganska snabba på att första vad vi behöver, och även på att skala upp och förse oss med de resurser som vi tycker är relevanta för våra projekt.

 

En av de saker som vi tyckte var viktigt när vi utvärderade de olika alternativen lokalt var att vi planerade att ha en av våra medarbetare stationerade där i början så hans syn på den partner som vi skulle välja var väldigt viktig och han tyckte att arbetsmiljön på Calcey var väldigt attraktiv. Biljardbord och klättervägg på i kontoret var något som han tyckte var attraktivt och han trodde att det var en omgivning som han skulle uppskatta att arbeta i. Calceys kontor ligger även i ett trevligt område i den centrala delen av Colombo vilket också var relevant för vår medarbetare på plats.

 

Nu när vi har arbetat med Calcey under en så pass lång tid så tror jag att dessa personer som nu arbetar med teamet på distans, har ett fungerande sätt att kommunicera på. Det är ett smidigt samarbete just nu vilket är väldigt bra."